ANNIE HÄR! :)

Hej bloggen, kom hem från sthlm för en stund sen, det blev inge täby för min del utan jag drog till stan och träffade snyggingen annie istället :) Så himla kuuuul! var ju jätte länge sen sist.
Men ialf, vi gick omkring i massa affärer och jag köpte samt en klänning jag ska ha på Denices fest, ett par jeans och 2 par skor. Jummie.... ett par overknee och ett par uggs.
Hahaha, ni skulle vart med när vi försökte få loss en snickers i en sån där automat nere vid tunnelbanorna. HAHA.

Vi sitter nu och kollar på idol och väntar på Marre och så får vi se om Sonny kommer. Sen blir det feeeeeeest!
Bilder och sånt kommer senare.


Täby

Hejsansvejsan, Nu åker jag till täby! wohooo kläder och skor till mig! :D

Natten

Hej bloggen! Nu är jag hemma igen efter mitt besök i bergshammra.
Kanske inte blir täby/sthlm i morgon men vi får hoppas på det. Blir nog krök med marre i morgon med, så det kommer bli nice!
Men detta får bli ett kort inlägg för nu är jag så sjukt trött, och nu säger jag godnatt.


Komsi komsi

Kom hem nu


God morgon

Gomorron!
Sitter här hemma hos martin helt själv, han är å jobbar någonstans på nån ö här i bhammra?
Är så himla sur på mamma för tillfellet! Jag hade tänkt plugga här medan martin endå var å jobbade, å mamma bah nej nu blir det inge sthlm i morron utan en heldag med bara plugg!?!? hallå?? aaaaaah! irriterande!
Menmen kommer ett inlägg senare iafl seeees

Onsdag

Hej bloggen!
Har precis fixat mig, så nu väntar jag bara på bussen så jag kommer till station. Ska åka å hälsa på martin ifall ni undrar vart jag tar vägen.
Har plluggat idag med, inte det roligaste man kan göra på ett lov direkt. Träffade Marre och Lollo en liten snabbis, trevligttrevligt!
Sen Köpte jag en ny bh och ett par trosor samt en tröja, det gick på 437kr, skit söta!
Nej nu måste jag kila kommer kanske ett inlägg senare ikväll, tjing!

Natten

Nu tänkte jag krypa ner i sängen och sussa lite så, god natt


David Militello

Hejsan, sitter här i min ensamhet och skriver... haha nejdå, har haft finbesök hemma hos mig ikväll. Min älsklings Miia kom och vi hade det allmänt mys, öppnade en flaska vin och pratade och sånt. Efter ett litet tag kom Martin, Jocke och Emil hit, men stannade dock inte så länge. Underbara Elin kom hit en snabbis också! Kan ju kommentera att hon och Anderas har vart tillsammans i ett år idag, så massa kärlek från mig till er!

Satt och kollade på america's got talent för en liten stund sen, och så gick 9åriga David Militello upp på scenen och sjöng. Han vann mitt hjärta, så himmla söt!






Novell = Klar

Kom hem för en liten stund sen, satt på café hörnan och skrev klart min novell som ska vara inlämnad torsdagen efter lovet. Känns rätt skönt faktiskt.
Blir inge bergshammra ikväll som det pratades om, så nu vet jag inte vad som händer!?
Vad ska ni göra ikväll?

Hoppas det blir något gott till middag, är vrålhungrig.
Nej nu ska jag kila,

Min älskling <3

Hittade en av mina älsklingar i den här vidion :) Nummer 7





God morgon

God morgon!
Kom just ut från duschen och klockan är nu 11.35. Ska ner på stan och plugga om ett litet tag, sen måste jag få tag på Marre och höra hur det blir idag, och sen måste jag ringa Annie.
Men nu ska jag  klä på mig och sminka mig lite granna.


Alltid dem bästa!

Hallå igen, sa nyss hejdå till Mia, Elin och Patrick. Alltid trevligt att ha dem bästa på besök, så nu sitter jag och pratar med Marre om vad som händer i morgon. Blir nog att vi åker till bergshammra så det kommer bli naaaaaaaaaaaajjs! och sen kanske det blir kryssning på onsda? måste bara fråga mor min.
Sen måste jag hitta en klänning jag kan ha på Denices fest!!!
Nej nu får det räcka för ikväll börjar bli lagom trött ska upp tidigt i morgon....


Måndag

Hej bloggen, sitter här i soffan och kollar på sex and the city seson 1, blev hur glad som hellst när jag såg att mamma hade köpt det.
Har inte gjort så mycket idag, eller var till apoteket en snabbis sen gick jag och kollade lite på den tatueringen jag vill ha, tror det kommer bli den här. Betyder 1981-1993, och min bror är ju född 81 och jag 93, och så tyckte jag den var fin. hihi.
Nej men ialf, när jag gick därifrån träffade jag på lisa, elin och moa, trevliigttrevliigt. Och vet ni vad!? jag pluggade idag också, haha vilket lov jag har!

Veckan efter lovet:
data prov
matte prov
svenska prov
redovisning - romer

inlämningsarbete
inlämningsarbete


Så kul......


Helg men ingen lördag?

Hej bloggen, har vart lite dålig uppdatering nu under helgen men sånt händer!
Blev ialf att jag åkte till rimbo och kollade på hockey. Tyvärr förlorade NIK med 4-3 mot Rimbo. Pinsamt, haha. Juste, träffade min lilla jocke där i rimbo och lämnade tillbaka en tröja jag lånade för 100år sedan. Det var lite kul.
Jag och martin tog bussen som gick 00.15 från stationen till norrtälje, eftersom vi inte fick plats i taxin där martins syster, kusin och två andra tjejer åkte.
Väl inne i norrtälje, kom vi på att vi var tvugna att knata igenom hela stan för att komma upp till mobergs för att han skulle träffa några kompisar. haha, vet inte hur länge vi var där men kom hem runt halv 5 tror ja.
Och vet ni vad? vaknade runt halv 2 på lördagen ända gången jag gick upp ur sängen var när vi skulle äta, hur sjukt är inte det!?!?!?
Och jaa, söndagen var inte så mkt roligare den heller. Blev att vi kollade på idol repriserna, sen skulle tiger till sthlm så jag liftade med dom till daisys där jag skulle träffa regina. Gillar min kusse :)
Miia, Elin och Alicia kom och hälsade på ett tag <3

Och ja, vad händer idag då? Själv måste man plugga..... Hatar skolan just nu, har hur mycket som hellst som ska vara klart efter lovet å prov och massa.
Nejmen ska kila nu ialf, kommer inlägg lite senare.

Puss

AMAZING!

Satt och tittade på Extreme home makeover när jag kom hem efter skolan. Där gjorde Ty och de andra i designteamet ett nytt hus till familjen Hughes. Sonen Patrick Henry Hughes föddes utan ögon och har rörelse svårigheter och sitter i rullstol. Men det viktigaste var att han såg sig själv som en vanlig kille och går efter det inre hos en människa och inte det yttre och det ser han som en fördel.
Han är även sjukt bra på att spela piano och trumpet. Hans pappa är även han en helt otrolig männsika som ställer upp för han i vått och torrt.
En mycket rörande historia, jag blev ialf väldigt rörd.





Morsning!

Gomorgon bloggen!
Blev inge blogga igår, fy på mig. Men idag är det torsdag och det menas med att vi slutar 14.35, jippiii, och sen är det dans! Dagens höjdpunkt. Tyvärr kan inte Nathalie vara med och dansa, men vi får inte hänga läpp för det.

Vet inte om jag kommer kunna blogga något innan dansen, men jag ska försöka hinna. Juste har ingen engelskalektion idag heller, sköööööönt! Satt det kommer bli en hyffsad slapp dag.
Nej nu ska jag fortsätta att vara delaktig på datakunskapslektionen.

Tjiing!

Happy!

Hej där, ligger i min säng nu och har just läst klart kapitel två i kommunikation. Det är rätt intressant faktiskt, men usch har prov i det i morgon och får hoppas att det går bra. Har även utvecklingssamtal klockan 8.00, så önska mig lycka till.
Dagen började med att jag försov mig, inte så lyckat jag vet. Skolan segade sig fram, men vi "lekte" på sista lektionen så det var helt okej. Bara lagom pinsamt, haha. Efter skolan träffade jag Alex snabbt och fick tillbaka mitt busskort mm, gick till bibblan och läste kommunikationsboken medan jag väntade på att Mia skulle komma in till norrtälje. När sötnöten kom så knatade vi iväg till Tösses och fikade, älskar och fika! hur mysigt som hellst speciellt med den här snyggingen. Men vi var tvugna att dra ungefär kvart över fyra eftersom Mia skulle träffa Emma. Blev att jag gick hem och pluggade lite, Martin kom och vi låg och kollade på fotboll och hade det allmänt mysigt.
Ni ska veta vilka problem vi hade för att få igång alla kanaler på min TV haha! Men ialf. klockan tickade och vi bestämde oss för att åka en sväng förbi donken och tjocka oss. I bilen blev det dunka defqon musik, LOVE IT!

Nej ni, man kanske ska ta och läsa lite kommunikation och sen sova?
Pusshej

Hard candy

Hej bloggen, förlåt för så dålig uppdatering idag, men har inte ens vart i närheten av en dator fören nu ikväll.
Dagen började ju bra.. Kom till skolan och hade inga lärare så det blev inga lektioner heller, så himla skönt! Jag, Marre och Lollo bestämde oss för att åka upp till donken för att äta å kanske plugga lite, men det blev först ett besök på ungdomsmottagningen. På väg till stationen igen träffade vi på Martin, som följde med oss till donken och åt. Kan ju inte säga att han var nykter och pigg, haha, men det får han vara efter tre dagar i Riga med massa krök och ingen vila.
När vi var mätta och belåtna tog jag och Martin sthlms bussen tillbaka ner mot station, lämnade hans väska på hans mammas jobb och knatade vidare till vidio city, där vi hyrde en av världens sämsta filmer! Hard candy, den behöver ni absolut inte se! Kollade inte ens klart på hela utan vi satte på filmen American history x. Hahah blev att jag låg å kollade på filmen medan Martin låg och sov och lekte karate i sömnen. hihi.
Mia och Patrick tittade förbi en liten stund också måste jag lägga till, så söta!
Sen hände det inte så mycket mer för mig, tänkte ta och sova nu, skola i morgon.
God natt

Kram Boge


Trötter

Sitter här i soffan å dör typ, vaknade runt 3 idag och fortfarande sjukt trött! Annars har jag inte gjort så mycket idag, bara suttit framför tvn typ. Lagom tråkigt.
I morgon är det skola.... blir mycket plugg nu. Snackade med mamma igår när vi var vid havspiren och hon sa att jag fick åka utomlands i januari om jag pluggade ikapp i skolan. SÅ nu är det bara att ligga i :D

Nej nu ska jag pressa låtar med Eddie Razaz och försöka gära nå nytta
Puss&Kram

Havspiren - haha

Hej alla små sötnosar!

Idag var det en sån dag som jag jobbade, var väl hyffsat mycket människor idag som skulle äta, men tur att kussen Ginis alltid är på sitt glada humör! :)
Hade tänkt att bara vara hemma ikväll eftersom att jag var så trött, men mamma påminde mig om att vi skulle till havspiren och äta och sen kolla när pappa och deras band spelade.
Blev att jag fixade mig lite snabbt, svarta jeans, svart linne å kofta + mina nya högklackade skor med fransar. Kände mig rätt svart kan jag säga, haha, men det var snyggt. Håret hade jag i en lös uppsättning, blev rätt nöjd. Tyvärr inga bilder.
Men ialf vi tog taxin ner dit för att äta, mamma försökte fan få mig full! hahahah. Ungefär runt halv 22 började dom spela, ni ska bara veta hur mycket folk det var!
Det blev massa dans och andra roligheter, träffade på Johan som också var där så vi fick skjuts ner på stan, dom gick vidare till teatern medan jag gick och mötte Elin, love this girl!
Blev att jag chillade hemma hos Jimmy efter Elin hade åkt hem.

En liten sammanfattning om allt som hände idag.
Nej usch, nu måste jag sova klockan är 05.24
Godnatt <3


Dont lie for me


FREDAG

Hejhej, sitter här i skolan och har projektarbete. Någon som vet nått om zigenare/romers finkultur? Ska ialf leta reda på ett klipp om Hans Caldaras, vem nu den snubben är? HAHAHA sitter och lyssnar på massa! Det låter verkligen förjävligt.
Men vad händer ikväll gott folk?

Fick höra lite roliga nyheter idag, men det tänker jag inte berätta för er, men det kommer nog slinka ut när jag träffar mina älskade flickor.
Usch vad jobbigt det är att möta din blick... "/

Men en till bra/dålig nyhet, jag tappade mitt busskort tsm med mitt bankomatkort, bibliotekskort och elevkort till st. erik på bussen igår. Och lilla söta yonas mfl hittade det så fick tillbaka allt, men den dåliga nyheten är att busskortet fattas..... Så det suger! pluskort desutom.

Kvällens

Gäsp vad trött jag är! Det finns ju en liten filur där ute i världen såm höll mig vaken till kvart i 3 inatt! :O Lagom trött jag är!
Satt ju som sagt och pluggade på bibblan idag, gick rätt bra :) skrev klar ett arbete som skulle vart inlämnat för länge sen, och sen kom jag en bit på novellen vi ska skriva :)
Åkte hem å försökte äta men det gick inte! var sjukt stressad å massa.... mötte natha runt 5, satt å chillade medan vi väntade på elin så vi kunde åka i samlad trupp till täby för att dansa.
hahaha kul på dansen ialf! usch vissa steg gjorde man ju mindre bra, så fjantade runt lite på dem (a).
Nej vet ni vad, nu ska fröken sarah sova, så god natt allisammans <3

Biblioteket

God morgon.
Sitter nu på biblioteket för att plugga..... Usch, orkade verkligen inte gå upp i morse hade vart vaken till efter halv 3 inatt, så jag råkade stänga av mobilen så jag lyckades försova mig, så när jag satt på bussen till skolan ungefär kvart i 10 så ringde marre mig och frågade var jag va och sen att vi inte hade någon lektion fören 12.20, så jag bah kul!? Stressat i onödan! Och sen ska jag ändå inte gå på den där lektionen för att jag ska till en jävla sjukgymnast... Så stannade ett tag med henne, lollo å melis innan jag tog bussen tillbaka igen. Och vet ni vad jag kom på då?
JO jag hade inga hemnycklar med mig så, jag tog bussen igen ner till station och hamnade på biblioteket, både för att det är varmt här inne och att jag måset plugga!

Usch vilken morron..... irriterad.
Men kommer ett inlägg lite senare under dagen, sitter ju på bibblans data så har inga bilder.
Tjing tjing


.


Så värdelös så den blir bra! hahahah


Dagen = fiasko

Hej alla bloggläsare, tänkte bara berätta att den här dangen inte var så lyckad.
"förlåt, känner mig jätte dum, men jag vet inte hur jag själv vill och känner".
Fick sluta 40min tidigare idag, vilket var jätte skönt! Mötte miafia nere vid station så vi gick och fikade, träffade på regina och bea där. Trevligt!
Satt och pratade om både det ena å det andra, mysigt att vara med mia!

Nej nu måste jag plugga, kommer ett inlägg senare ikväll, tjingtjing

Älsklingen är här!

Sitter med mia i min säng och myser! Älskar den kvinnan <3

cancercancercancercancercancer...

Yeees, blev kanske en aning lite för lång rast men, sånt händer :) Nåfon som vet något om zigenares finkultur? sånna fall berätta det för mig!
Hare gött

Jag vill ha cancer!

Hejhej, sitter här i skolan med lollo och letar fakta om zigenare. Haha det är lite kul, men just nu kommer jag ingenstans för jag fattar inte ett jota!
Två poliser kom och höll föreläsning för oss eller vad man nu kallar det, antecknade 5 sidor.... rätt stolt, hihi. Men det var kul, men nu har vi två lektioner med Inger och der är ju lagom kul, hon hatar mig!
Nej nu ska jag sluta babbla om allt det där. Efter skolan ska jag nog ner på stan å sätta mig någonstans å plugga. Måste verkligen det, hatar att jag inte kan plugga hemma....
Det kanske blir lite svängit mellan det jag skriver om men jga har så sjukt mycket i mina tankar. Men just nu känner jag att mina förvirrande tankar börjar lätta och jag vet vad/hur jag vill/ska göra. Men ska försöka att inte göra något förhastat måste verkligen tänka. Aja skit samma, ingen fattar ialf :)

Nu ska jag nog ta en liten rast måste ha kaffe!
Puss <3

Lacoste skor till salu

Juste! Någon som vill köpa ett par mörkblå lacosteskor med vita detaljer? knappt använda! Storlek 38

Trött, tröttare, tröttast, inte då....?

Hej alla som är vakna.
Är det bara jag som börjar bli trött? klockan är ju som sagt 00.33 och jag är fortfarande vaken. :O
Men det är bara för att det finns söta små människor som håller mig vaken (:
Skola i morgon? vi får se det beror på hur mitt huvud känns, men måste nästan dit vilket som komemr missa så mycket annars.....
Alltså fan vad det snurrar i mitt huvud! Inte kul, Mia!? vad gör vi? jo vi får bita i det sura fucking äpplet...
____

aaaw! min söta lilla hund hoppade just upp i min säng, myys kommer bli att hon sover med mig inatt :)

Det här inlägget blev ju bra... not, haha
men jag ska nog sova nu eller kanske vara vaken en liten stund till ialf.
Puss å godnatt <3


JAG HAR TRÅKIGT!


Sprängs!!!!

Känns som att mitt huvud kommer att sprängas vilken minut som hellst! Var inte i ksolan pga av det.... Gick ner på stan en liten stund idag btw, för att lämna en bok på biblioteket och tog en liten fika med regina, cattis å katrin. Spår!

Just nu sitter jag  och försöker plugga, men går inte så bra..... Alicia och Mia är inte heller så normala kan jag lägga till, hehe, sitter och ritar på msn! :O OTROLIGT VACKRA MOTIV!
Men ialf, måste nog ta en ipren snart, känns som att någon har hammrat med en slägga i mitt huvud så allt som finns där inne är helt löst å skramlar omkring, känner mig sjukt förvirrad..... vet inte hur jag ska göra! hjälp mig!


Älskar den här scenen :)

THINKING OF YOU

Blir inge vidare inlägg ikväll, har så grymt ont i ryggen och jag måste plugga. Nej usch skämms på mig att jag inte uppdaterar så ofta! Ska försöka bli ändring på det men ialf, ska nog fika med min "kusin" i morgon :D och hoppas att mia också kommer.
Men vet ni vad :O jag fick nyss ont i halsen och det HAGLAR UTE!!!
Sussa gott alla små tottelinar <3


Bilden är något random!

Sverige-Danmark-Körslaget

********************* danmark! Kul, å sen att Sveriges mål inte gilldes!!! Jag är så ******** irriterad just nu!
Men ialf Mia och Alicia sitter här med mig :) Vart medbjuden av Jimmy på fest men vi får se om vi orkar.
Dagen har annars bara vart slappis dag, och sen kan jag säga att gårdagen vart lyckad! :D hihi.

Nej vad ont i magen jag fick nyss!! Inte kul Inte kul....
Kommer nog ett inlägg innan jag går och lägger mig :)

Peace!

13,24

Hallå i stugan :)
Sitter och har datakunskap just nu, usch vad skolan är seg!
Dansade igår! När den var slut dick jag ett samtal av alicia, faluborna elelr ialf två av dem skulle komma till norrtälje!!! :D Dom och Alicia kom och hämtade mig i täby och sen åkte vi raka vägen hem till Alicia. Badade jacuzzi, sen bara chillade uppe på rummet.
Men nog om det nu, shiiit vad jobbigt det var att gå upp i morse!

Händer ikväll då gott folk? Själv blir det kröka :) haha men ska jobba i morgon så får se hur jag mår då :P haha.
Men nu ska jag lista ut vad nästa uppgift är, hare gött! <3


Im home!

Hej gott folk!
Kom hem för en liten stund sen och har precis ätit middag. Det blev thai, riktigt gott! Men ialf måste snart byta om för jag ska åka till täby och dansa ragga. Det kommer säker bli skit kul, synd bara att Elin inte kunde följa med. Hon är dum! nejdå <3 Men tur är ialf att Natha ska dit.

Hinner ju knappt blogga när jag är i skolan vilket suger, men har haft två redovisningar idag. En i engelska och en på SOn, gick väl lite mindre bra sådär. Bara att göra bättre ifrån sig nästa gång.
Juste! Köpte ny mössa idag, blev inte den stickade mouli mössan, så det blev en annan :)
LOVE IT
Men nu ska jag inte trötta ut er så mkt för nu måste jag kila iväg till bussen om jag ska hinna till dansen :)
Tjillevippen <3



Misstänkt mordbrand! - Mitt gamla hus!!!!! <3

Misstänkt grov mordbrand i Lohärad

Det brinnande huset i Vik i Lohärad. Foto: Bo ÅhsDet brinnande huset i Vik i Lohärad. Foto: Bo Åhs

En villa brann ner till grunden i Vik i Lohärad under onsdagskvällen. Det finns misstankar om grov mordbrand.

Det var strax efter 17.20 som larmet kom. Räddningstjänst och polis från Täby och Norrtälje skickades till platsen. Det blev ett stort pådrag eftersom det också fanns brottsmisstankar med i bilden. På plats kunde polisen gripa en knivbeväpnad och drogpåverkad man.
Han är född 1977 och bosatt i huset. Vad han har för koppling till familjen boende i villan är ännu okänt. Han är också misstänkt för att ha misshandlat en annan man med anknytning till familjen som också befann sig på platsen vid tillfället för dådet.

Familjebanden oklara
Mannen kunde gripas på plats när han kom ut ur garaget, framför det brinnande huset. Enligt räddningstjänsten blev släckningsarbetet fördröjt tre fyra minuter pågrund av detta.
Men villan gick ändå inte att rädda, den var alldeles för illa åtgången. Räddningstjänsten befarade först att det fanns risk för den närbelägna ladan att också fatta eld, men den risken undanröjdes under kvällen.
Däremot finns starka indikationer på att branden ska vara anlagd.

Anlagd
– Det har kommit uppgifter som tyder på det. Att någon ska ha hällt ut rejält med bensin. Och det kan stämma, branden utvecklades nämligen mycket snabbt, säger Lars-Åke Stevelind, stabsbefäl på räddningstjänsten i Stockholms län.
Under kvällen bekräftades att polisen gripit mannen, misstänkt för grov mordbrand. Han har ännu inte anhållits men enligt polisen är det bara en tidsfråga. Mannen som blev misshandlad har körts till Norrtälje sjukhus. Hans skador var under sena onsdagskvällen fortfarande okända.
En mamman och tre barn som bodde i villan uppges vara oskadade.

Katarina Hansson

Vikarie
[email protected]

Lektion

Hejsan alla människor! Sitter i solan och har lektion, går igenom vad vi gjorde igår för att Erika och Petter inte var här. Blir väl marknaden ett tag senare? Juste!! Har haft 2 prov idag, första gick rätt bra. Fick 24 rätt av 26, men matte provet gick helt åt helvete! menmen.... Aja nu ska jag försöka hänga med, hare gött! puss

Dagens plugg

Dagen har varit allmänt tråkig så den orkar jag inte ens bry mig om att skriva. hihi.

Men här är saker jag mpste kunna till ett prov jag har i morgon.

  • Antropologisk kultur - Det är hur man är och hur man lever
  • Finkultur - I finkultur ingår teater, konst, musik, film etc.
  • Socialisation - Träning inför livet som även håller på hela livet
  • Primärgrupp - Hur jag är/formats av närmaste, familj. Omedvetet
  • Sekundärgrupp - Mindre och kortvarigare relationer, utanför hemmet. Medvetet
  • Cyklisk tid - Man lever i nuet, ser tiden som ständigt återkommande
  • Linjär tid - Man vet att livet har en början och ett slut. Föds, döps, konfrimeras, dör
  1. Norm
  2. Grupporienteradkultur
  3. Patriarkat
  4. Matriarkat
  5. Individorienteradkultur
  6. Norm
  7. Värden
  • Individorienteradkultur - Människan prioriteras som individ framför människor som social varelse
  • Grupporienteradkultur - Utgår från den sociala varelsen, betonar relationerna människor emellan
  • Norm - oskrivna regler, t.ex. att man inte får gå före i kön
  • värden/värderingar - Det man anser är gott, något man strävar efter nått som är värdefullt

Defqon & Qlimax = <3









Dagens ända inlägg

Godkväll alla pigga människor, jag är derimot inte pigg.
Sitter här i soffan och kollar på en massa tatueringar, det blev tyvärr inte så att jag tatuerade mig idag..... Usch vad sur jag vart, inte kul!
Men ialf. jag borde ha pluggat idag!!!! men så är icke fallet, orkar verkligen inte. Blä på skolan för tillfället.
I morgon blir det boka tid för min tattoo, har inte bestämt mig helt och hållet vilket motiv jag ska ha men, sen ska mig puttefnutt sova hos mig :) så det kommer bli mys.

pussar

Gå ner i vikt utan att banta

I mataffären – låt dig inte lockas!

1 Inse att allt du stoppar i kundvagnen förr eller senare kommer att stoppas in i din eller någon familjemedlems mun.

2 Köp aldrig storpack av chips, läsk, ostbågar, godis och annat skräp. köp naturgodis !

3 Tugga tuggummi när du handlar på stormarknader. Då frestas du inte att provsmaka allt som bjuds.

 

Hemma – sov dig smal

4 Zzzov mycket! För lite sömn stör produktionen av tillväxthormon, och det blir svårare att bränna fett. Då ökar riskenför övervikt.

5 Ät långsamt, tugga varje bit väl. Efter cirka 20 minuter är lilla magen mogen att skicka signaler till hjärnan att du är fulltankad.

6 Ät så att du blir nöjd, inte mätt. Några tuggor mindre varje måltid gör flera kilo mindre kroppsfett på ett år.

7 Du tar förstås alltid bara en portion, eller hur? Påfyllning är förbjudet, hur gott det än smakar.

 

Matvanor – bli mätt med kryddor!

8 Ät mer kryddstark mat. Satsa på chili, peppar, curry, pepparrot. Undersökningar visar, att ju mer maten smakar, desto snabbare blir vi mätta.

9 ?Nattätande är fettbildande. Tänk på talesättet: ”Ät som en kung till frukost, som en prins till lunch och som en tiggare till middag.”

10 Ät mycket mer protein. Kött eller fisk till både lunch och middag. Kroppen gör av med massor av energi för att bryta ned proteinet.

11 Glöm inte fibrerna. Fullkornsrågbröd, fullkornspasta, grova rotsaker. Mer energi krävs för att bearbeta och smälta maten.

 

Smala köksknep – liten sked, liten portion

12 Använd ogenomskinliga plastbehållare för förvaring i kylskåpet så du inte frestas av en överbliven bit gräddtårta när du bara tänkte plocka fram mjölk till kaffet.

13 Laga fettsnål mat. Mikrovågsugnen är idealisk för ensamhushållet.

14 Kasta ut gamla dåliga stekpannor som bränner ojämnt och kräver mycket fett i botten för att fungera. Skaffa teflon i stället.

15 Tänk på skedtricket. Placera stora skedar att ta med i de kalorifattiga skålarna med till exempel sallad. Och placera små skedar i sås- och efterrättsskålarna.

16 Duka fram desserttallrikar i stället för stora tallrikar. Det gör portionerna mindre.

 

Kosttillskott – piller?& kapslar triggar förbränningen

17 Ät mer fiskolja. Omega-3-fettsyrorna i fiskoljan kan öka din förbränning. Studier visar att fiskoljan får kroppen att använda mer energi.

18 Ät mer kalcium. En studie visar att kalciumtillskott taget under ett år ledde till nästan fem kilos viktminskning. Kalcium förmår fettcellerna att släppa ut mer fett.

19 Ät mer kanel. Ett forskarlag visade att två gram daglig kanel kan ge ökad insulinkänslighet, vilket i sin tur underlättar viktminskning.

20 Ät mer liponsyra. Storsäljare som också påstås öka insulinkänsligheten. Och därmed underlätta fettförbränningen.

 

I badrummet – se sanningen.

21 Skaffa dig en stor spegel så attdu kan se dig själv i helfigur.

22 Kontrollera att vågen väger rätt, och inte är en glädjevåg.

23 Fixa till ditt badrum så att det blir riktigt mysigt, då vill du tillbringa mera tid där än i köket.

 

Extra skjuts – höj pulsen

24 Om du aldrig går annars, gå i december.

25 Du som redan tränar, träna mer! Bara 10 procents ökning ger mycket bra betalt. Flera kilo om året!

 

Partytrick – halvmätta gäster festar bäst

26 Minska energiinnehållet i varmrätten, beställ potatis eller kokt ris i stället för pommes frites eller råstekt potatis.

27 Välj mineralvatten i stället för saft, juice eller öl. Drick vin bara som smakhöjare.

28 Gå aldrig till ett party eller en

middag vrålhungrig. Du frestas att äta för mycket.

29 Välj en rätt som kräver lite småpyssel, det tar ned ät-farten. Du blir mätt på färre kalorier.

30 Be om grönsaker i stället för fet sås. Kokt fisk i stället för panerad fisk.

Och du kan faktiskt minska i vikt, utan att behöva banta alls !


Fame!

Något man bara måste se på bio! :)


Plugga..

god morgon! Klockan är nu 15.39 och jag har bara vart vaken i dryga 2 timmar. Älskling har gått, han skulle träffa Robin och Rasmus sen åka hem. :( Så nu sitter jag här och måste plugga! Har prov i morgon, redovisning och ett inlämningsarbete. Inte kul! Nejmen, ska upp till daisys för att hälsa på Regina. Och vet ni vad som också händer i morgon? Jo jag ska tatuera mig vid foten. Det kommer bli najs :)

Nej, nu ska jag försöka plugga lite :S
hare gött <3

Dagen

Yees, halv ligger här i sängen med min lilla alexander brevid mig. Hade ställt klockan på 11 i morse för att jag skulle jobba. Men, vaknade såklart 1½ timme innan av att jag var jätte sugen på vatten och att älskling låg vaken. :)
Men som sagt, jobbade med ginis, cattis och daniel och det var spår! Tejp för vattenkranarna jackor och skor i taket tvål på toalettsitsen mm.....
Nu blev det lite jobbigt om jag skulle skriva ner allt i detalj så blir lite avrundat nu.

Åt med älskling nere på stan, sen kom robin och hälsade på. Drog upp till donken, satt där ett taaaag, hörnfeldt kom också dit. Såg lite roliga människor...
Drygade ner på stan och lodade.

Haha, kan ju också kommentera att alex mosade en groda! :O hihi.


I´m back!

Hejdär!
Som ni har märkt så har min blogg varit helt knas, men nu verkar den ha återgått till sitt normala. Har gjort en liten renovering som får duga tills vidare.
Mia är hemma hos mig och kollar idol! Patrick kommer nu också. Sen blir det fest! :D
Vet inte hur länge jag blir där men party med sandra! <3 Alexander ska sova hos mig, så det kommer bli myyyyys!
nej det här blir ett kort inlägg för nu ska jag vara lite social.

Blir nog lite bilder ikväll så det läggs ut senare sen kanske det blir ett litet natt inlägg.
Hare gött så länge pussar

RSS 2.0