Ett billigt sätt att få bort "apelsinhuden"

Så joggar du bort celluliterna

 

Celluliter är många kvinnors värsta fiende. Men studier visar att du kan springa bort dem – redan i sommar.

Celluliter, också känt som apelsinhud förekommer främst på skinkorna, delar av låren och på överarmarna – och är något som vanligtvis drabbar kvinnor.

Själva mängden celluliter beror främst på genetiska faktorer och förändringar i underhudsfettet. Förändringen i huden beror på en vätskeansamling i cellerna, som kan svälla till flera gånger i storlek och resultera i en vävnad som riskerar att bli permanent, skriver tidningen Runner's World.

En av medicinerna för att lindra besvären är motion. Det fungerar inte för alla, men studier har visat att personer som tränar regelbundet har mindre problem med celluliter. Löpning är även ett mer hållbart och billigare alternativ än exempelvis massage.

 

Vardagsmotion bra medicin

Men även om du inte är en storjoggare så finns det hjälp att få, vanlig vardagsmotion har visat sig vara ett effektivt bekämpningsmedel mot apelsinhuden. Ju mer du använder musklerna desto fastare blir vävnaden. Se till att ta trapporna istället för rulltrappan, hoppa av bussen ett par stationer tidigare eller gå ut på en trettio minuters promenad på kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0