Nya vanor ger en slankare figur

Starta dagen med frukost
Flera studier visar att en rejäl frukost förebygger överätande senare under dagen. Det är också ett bra sätt att kickstarta ämnesomsättningen. Slarva därför inte med morgonmålet.

Planera dina mellanmål
Ofta är det sötsakerna vi stoppar i munnen mellan målen som är den stora boven. Det är lättare att slarva med ett litet mål än med ett stort. Det bästa är att förebygga suget. Ätpå regelbundna tider så minimerar du risken att trilla i sockerfällan. Frukt är alltid ett bra alternativ till mellanmål. Men blir du inte mätt på det kan du välja ett grovt bröd med lätt pålägg eller naturell yoghurt.

Dra ner på mättat fett
Skär ner på bacon, korv och salami som är packade med mättat fett. Välj hellre "rent" kött som inte är behandlat. Ta alltid bort skinnet på kyckling.

Prioritera grönt på tallriken
Ät enligt tallriksmodellen; grönsaker på halva tallriken, kött på en fjärdedel och potatis på en fjärdedel.

Mindre portioner
Minska dina portioner med en tredjedel. Många människor äter mer än de behöver. Testa mindre portioner och se om du blir mer behagligt mätt. Glöm inte att äta sakta och drick mycket vatten.

Bli medveten
Kunskap är nyckeln till bättre och nyttigare val. Låt dig inte luras av smart marknadsföring. Är light-produkten verkligen så kalorisnål som producenten vill påskina? Läs innehållsförteckningen och lärorika kostböcker. Nu för tiden finns det även smarta applikationer till mobiltelefonen som hjälper dig till rätta. 

Se upp med flytande kalorier
Alkohol, läsk och kaffelatte är riktiga kaloribomber. De mättar inte alls lika bra sommat så se upp med det du häller i dig. Släck törsten med vatten istället

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0