Misstänkt mordbrand! - Mitt gamla hus!!!!! <3

Misstänkt grov mordbrand i Lohärad

Det brinnande huset i Vik i Lohärad. Foto: Bo ÅhsDet brinnande huset i Vik i Lohärad. Foto: Bo Åhs

En villa brann ner till grunden i Vik i Lohärad under onsdagskvällen. Det finns misstankar om grov mordbrand.

Det var strax efter 17.20 som larmet kom. Räddningstjänst och polis från Täby och Norrtälje skickades till platsen. Det blev ett stort pådrag eftersom det också fanns brottsmisstankar med i bilden. På plats kunde polisen gripa en knivbeväpnad och drogpåverkad man.
Han är född 1977 och bosatt i huset. Vad han har för koppling till familjen boende i villan är ännu okänt. Han är också misstänkt för att ha misshandlat en annan man med anknytning till familjen som också befann sig på platsen vid tillfället för dådet.

Familjebanden oklara
Mannen kunde gripas på plats när han kom ut ur garaget, framför det brinnande huset. Enligt räddningstjänsten blev släckningsarbetet fördröjt tre fyra minuter pågrund av detta.
Men villan gick ändå inte att rädda, den var alldeles för illa åtgången. Räddningstjänsten befarade först att det fanns risk för den närbelägna ladan att också fatta eld, men den risken undanröjdes under kvällen.
Däremot finns starka indikationer på att branden ska vara anlagd.

Anlagd
– Det har kommit uppgifter som tyder på det. Att någon ska ha hällt ut rejält med bensin. Och det kan stämma, branden utvecklades nämligen mycket snabbt, säger Lars-Åke Stevelind, stabsbefäl på räddningstjänsten i Stockholms län.
Under kvällen bekräftades att polisen gripit mannen, misstänkt för grov mordbrand. Han har ännu inte anhållits men enligt polisen är det bara en tidsfråga. Mannen som blev misshandlad har körts till Norrtälje sjukhus. Hans skador var under sena onsdagskvällen fortfarande okända.
En mamman och tre barn som bodde i villan uppges vara oskadade.

Katarina Hansson

Vikarie
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0